Trzcina cukrowa to indyjska bylina należąca do rodziny wiechlinowatych (Poaceae), gatunku cukrowca lekarskiego (Saccharum officinarum). Jest powszechnie uprawiana w regionach tropikalnych i subtropikalnych, takich jak Kuba, Puerto Rico, Filipiny, itp. Naturalny cukier brązowy, w porównaniu do tradycyjnej sacharozy pozyskiwanej z buraków cukrowych, zawiera mniej procent sacharozy i jest bogatszy w sole mineralne – wapń, fosfor, potas, cynk, fluor, magnez oraz witaminy A, B1, B2, B6 i C. Posiada dużo kwasu glikolowego – alfa-hydroksykwasu (AHA), składnika kosmetycznygo o właściwościach rozjaśniających i złuszczających, który jest także doskonałym środkiem antyseptycznym, ponieważ działa oczyszczająco i zabija bakterie. Ponadto posiada doskonałe właściwości nawilżające, gdyż jest zdolny do utrzymywania wilgoci w skórze.
-
ZakładkiWstecz
- NOWOŚCI NEW
-
OCZY
-
-
-
-
Maskara Double Dream
-
-
- USTA
-
TWARZ
-
-
AKCESORIA
-
-
-
pędzel do podkładu
-
-
- PuroBIO for HAIR
- puroBIO for CARÆ
-
puroBIO for SKIN
-
-
puroBIO for SKIN
-
-
-
Pielęgnacja twarzy
-
-
-
Krem do twarzy nawilżający
-
-
-
INCI
-
- Farby FlowerTint NOWOŚĆ